In English
 
 

CHARLES H. ZEANAH JR

Tutkimusjohtaja, professori Charles Zeanah (s. 1951) toimii Tulanen yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa New Orleansissa lastenpsykiatrian professorina. Hän on tehnyt mittavaa ja uraauurtavaa tutkimustyötä pienten lasten terveen kasvun, mielenterveyden edistämisen ja psyykkisten häiriöiden varhaisen tunnistamisen ja hoitamisen alueilla. Hänen tärkeimpiä tutkimuskohteitaan ovat lapsen varhaisten kokemusten, perusihmissuhteiden ja aivojen kehittymisen keskinäiset riippuvuudet.

Zeanah on kansainvälisesti tunnustetuin asiantuntija ja tiedevaikuttaja pienten lasten mielenterveyden alalla ja hän on toimittanut maailmalla luetuimman alan oppi- ja käsikirjan Handbook of Infant Mental Health. Hän on saanut lukuisia tieteellisiä palkintoja, kuten mm. American Academy of Child and Adolescent Psychiatry ?järjestön Rieger-palkinnon.

Tällä hetkellä Zeanah tekee tutkimusyhteistyötä Bukarestissa laitoshoidossa olevien lasten kasvunedellytysten parantamisesta. Yhdysvalloissa hän toteuttaa pienten lasten kokemien traumojen seuraamuksia kartoittavaa kansallista tutkimusta. Hänen lasten kehitysmahdollisuuksia nykymaailmassa pohdintansa ovat saaneet laajaa huomiota osakseen.