HENK TEN HAVE
Henk ten Have toimii Unescon Tieteen ja teknologian etiikan osaston johtajana Pariisissa. Hän on opiskellut lääketiedettä ja filosofiaa Leidenin yliopistossa Hollannissa. Loppututkintonsa lääketieteestä hän suoritti Leidenin yliopistossa vuonna 1976 ja filosofiasta vuonna 1983. Hän on toiminut tutkijana Leidenin yliopiston patologian laitoksella (1976-77), lääkärinä kunnallisessa terveyshuollossa (1978-79) sekä lääketieteellisen tiedekunnan ja terveystieteiden tiedekunnan filosofian professorina Limburgin yliopistossa Maastrichtissä (1982-1991). Vuonna 1991 hänet nimitettiin lääketieteen etiikan professoriksi sekä lääketieteen etiikan, filosofian ja historian laitoksen johtajaksi Nijmegenin yliopiston Lääketieteiden keskukseen Hollannissa. Vuonna 2003 hän tuli Unescoon johtajaksi.
Henk ten Have on osallistunut aktiivisesti osaa julkiseen keskusteluun eutanasiasta, huumeriippuvuudesta, genetiikasta ja terveydenhuollon valinnoista sekä resurssien kohdistamisesta. Hän on tutkimuksissaan keskittynyt palliatiivisen hoidon eettisiin kysymyksiin. Hän on toiminut Euroopan komission rahoittaman palliatiivisen hoidon etiikkaa käsittelevän projektin koordinaattorin. Hän on myös useiden julkaisujen toimitusneuvostojen jäsen ja vastikään perustetun Medicine, Health Care and Philosophy -lehden päätoimittaja. Hän on ollut perustamassa ja toiminut sihteerinä European Society for Philosophy of Medicine and Health Care -yhdistyksessä. Vuonna 1998 Henk ten Have julkaisi (uud. painos 2003) oppikirjan Medische Ethiek (julkaistu myös liettuaksi). Hänen muita viimeaikaisia teoksiaan ovat Palliative care in Europe. Concepts and Policies (2001), Bioethics in a European perspective (2001) ja the Ethics of Palliative Care. European Perspectives (2002). Vuonna 2004 hän julkaisi (yhdessä Ruth Purtillon kanssa) alzheimerin taudista teoksen Ethics and Alzheimer Disease ja vuonna 2005 eutanasiasta kirjan Death and medical power. An ethical analysis of Dutch euthanasia practice.
Unescossa Henk ten Have toimii eri tehtävissä bioetiikan alalla. Hän muun muassa hahmottelee maailmanlaajuista bioetiikan ja ihmisoikeuksien julistusta ja edistää etiikan opetusta (tällä hetkellä etenkin latinalaisessa Amerikassa sekä Itä- ja Keski-Euroopassa). Hänen kansainväliset tehtävänsä liittyvät myös ympäristöetiikan, tieteen etiikan ja avaruusetiikan kysymyksiin (mm. menettelytapasäännösten suunnitteleminen tutkijoille ja avaruuden rauhanomaisen käytön eettisen julistuksen suunnitteleminen).