In English
 
 

Mika Lietzénin Taipumaton Tanner -sarjakuva-albumi

Taipumaton Tanner -sarjakuva-albumillaan arvostettu sarjakuvantekijä Mika Lietzén kertoo Suomen tarinan yhden sen rakentajan silmin.

Väinö Tanner (1881-1966) oli nuoren itsenäisen Suomen merkittävimpiä poliitikkoja. Työläisperheen lahjakkaan pojan tie ylioppilaasta ensimmäisen eduskunnan kansanedustajaksi ja edelleen pitkäaikaiseksi puoluejohtajaksi, ministeriksi ja osuusliikkeen toimitusjohtajaksi hakee vertaistaan maamme poliittisessa historiassa. Tanner koki eturivissä kaikki maamme alkutaipaleen käännekohdat, sekä menestykset että koettelemukset. Taipumaton demokratian ja parlamentarismin puolustaja, Tanner toimi järjen äänenä kun nuorta valtiota repivät ensin vuoden 1918 sisällissota ja myöhemmin 1930-luvun oikeistoradikaali liikehdintä. Suurimman haasteensa rauhan mies kohtasi sota-aikana, jolloin hän onnistui torjumaan ulkoisen uhan maamme itsenäisyyttä kohtaan – mutta maksoi siitä kovan henkilökohtaisen hinnan.

Kaikkien mullistustenkin keskellä Suomesta kehittyi vapaa, tasa-arvoinen ja oikeudenmukainen hyvinvointiyhteiskunta, joka on edelleen kaiken menestyksemme perusta.

Väinö Tannerin säätiö jakaa Taipumaton Tanner -albumia maksutta kirjastoihin ja kouluihin kiinnostuksen lisäämiseksi historiaan ja sarjakuvaan. ”Teoksen soisi päätyvän erityisesti historian ja yhteiskuntaopin oppilaiden ja opettajien käsiin” – Politiikasta.fi:ssä kirja-arvostelija Leena Romu, sarjakuvaan erikoistunut kirjallisuudentutkija ja filosofian tohtori Tampereen yliopistosta.

Tilaan albumin Metsän tuntu -sarjakuvakilpailun osallistujana (maksuton, tilausaika päättyy 25.11.2021).


TILAAJA

LÄHETYSOSOITE

LASKUTUSTIEDOT
Muille Taipumaton Tanner-albumista kiinostuneille tiedoksi, että albumi on lainattavissa kirjastoista ja ostettavissa kirjakaupoista (ainakin Akateeminen kirjakauppa ja Turun Sarjakuvakauppa ja Mika Lietzénin verkkokauppa).