In English
 
 

Kompromissien loppu -verkkokeskustelu 12.3.2021 kello 14.30-16

Väinö Tannerin 140-vuotispäivänä Elannon pääkonttorin Linda-kabinetista Helsingin kattojen yllä

Kuplautuvassa maailmassa Väinö Tannerin poliittinen perintö on ajankohtaisempi kuin koskaan.  Ovatko kompromissit, ideologinen sillanrakennus ja pitkäjänteinen talouspolitiikka käyneet mahdottomiksi maailmassa, jossa sosiaalinen media valvoo herkeämättä ja piiskaa poliitikkoja keräämään pikavoittoja ja aplodeja omiltaan? Onko mukavuudenhalu viemässä tilan fiskaaliselta vastuullisuudelta?

Väinö Tannerin säätiön verkkokeskustelussa ”Kompromissien loppu" keskustelee joukko huippupoliitikkoja ja päättäjiä: sisäministeri Maria Ohisalo, kansanedustaja Elina Lepomäki, Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala, taloushistorioitsija Antti Kuusterä ja SAK:n pääekonomisti Ilkka Kaukoranta. Keskustelun isäntinä ovat Tampereen yliopiston työelämäprofessori Matti Apunen ja Jyväskylän yliopiston professori Mika Maliranta. Yleisö voi osallistua verkkokeskusteluun chatissa.

Verkkokeskustelua pohjustaa kolmiosainen Pitkä silta -podcast-sarja, jonka toimittavat Matti Apunen ja Mika Maliranta. Ensimmäisen podcastin vieraana on tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Muissa podcasteissa puhujana verkkokeskusteluvieraiden lisäksi  Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen. Podcastien aiheet ovat "Pitkä silta 1: presidentti Niiinistö ja politiikan tulevaisuus", "Pitkä silta 2: Politiikan kuplat" ja "Pitkä silta 3: Rahaa taivaasta."

Podcastit kuultavissa 11.3. kello 06 lähtien ja verkkoseminaari katsottavissa 12.3. kello 14.30 -16 sekä tapahtuman tarkemmat tiedot ja muut kuuntelu- ja katseluvaihtoehdot tästä.

Väinö Tannerin säätiö 6.3.2021