In English
 
 

Väinö Tannerin säätiö

Väinö Tannerin Säätiö on vuonna 1961 perustettu suomalainen säätiö, jonka tarkoituksena on tukea ja edistää tasa-arvoa ja kansanvaltaa suomalaisessa yhteiskunnassa ja kulttuurissa. Säätiön toiminta perustuu sen omiin varoihin ja säätiön piirissä toimivien aktiiviseen vapaaehtoistoimintaan.

Nykyisin Väinö Tannerin säätiö järjestää Tanner-luentoja laaja-alaisen julkisen keskustelun edistämiseksi merkittävistäyhteiskunnallisista kysymyksistä sekä poliittiseen ja taloushistoriaan liittyviä Tanner-seminaareja Väinö Tannerin elämäntyön ja sen merkityksen tunnetuksi tekemiseksi ja julkisen yhteiskunnallisen keskustelun edistämiseksi. Säätiö tukee myös suomalaisia historian ja yhteiskuntaopin opettajia Tanner-stipendillä. Lisäksi säätiö voi myöntää Tanner-palkintoja tieteessä tai muullasuomalaisen kulttuurin kentällä työskentelevälle poikkeuksellisen kyvykkäille, laaja-alaisille ja suvaitsevaisille henkilöille (Tanner-palkintoa ei voi hakea).

Säätiöllä on edelleen taiteilija-ateljeet ja kirjailijakoti Mazzano Romanossa Italiassa suomalaisille ja virolaisille kirjailijoille, runoilijoille, taiteilijoille ja taidekäsityöläisille. Säätiö nostaa nykytaiteen arvostusta ja tunnettuisuutta myös järjestämällä nykytaiteen näyttelyitä.

Säätiöllä ei tällä hetkellä ole apurahojen hakua.