In English
 
 

Pitkä silta -podcastit ja Kompromissien loppu -verkkokeskustelu 11-12.3.2021

Väinö Tannerin 140-vuotispäivänä Elannon pääkonttorin Linda-kabinetista Helsingin kattojen yllä

Kuplautuvassa maailmassa Väinö Tannerin poliittinen perintö on ajankohtaisempi kuin koskaan.Ovatko kompromissit, ideologinen sillanrakennus ja pitkäjänteinen talouspolitiikka käyneet mahdottomiksi maailmassa, jossa sosiaalinen media valvoo herkeämättä ja piiskaa poliitikkoja keräämään pikavoittoja ja aplodeja omiltaan? Onko mukavuudenhalu viemässä tilan fiskaaliselta vastuullisuudelta?

Väinö Tannerin säätiön 12.3.2021 verkkokeskustelussa ”Kompromissien loppu" keskusteli joukko huippupoliitikkoja ja päättäjiä: sisäministeri Maria Ohisalo, kansanedustaja Elina Lepomäki, Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala, taloushistorioitsija Antti Kuusterä ja SAK:n pääekonomisti Ilkka Kaukoranta. Keskustelun isäntinä olivat Tampereen yliopiston työelämäprofessori Matti Apunen ja Jyväskylän yliopiston professori Mika Maliranta.

Verkkokeskustelua pohjusti kolmiosainen Pitkä silta -podcast-sarja, jonka toimittivat Matti Apunen ja Mika Maliranta. Ensimmäisen podcastin vieraana oli tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Muissa podcasteissa puhujana verkkokeskusteluvieraiden lisäksiEurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen. Podcastien aiheet ovat "Pitkä silta 1: presidentti Niiinistö ja politiikan tulevaisuus", "Pitkä silta 2: Politiikan kuplat" ja "Pitkä silta 3: Rahaa taivaasta."

Podcastit ovat kuunneltavissa Spotifysta, Applen ja Googlen podcast-palveluista ja alta.

Kompromissien loppu -verkkokeskustelun kooste on katsottavissa alla ja sen voi katsoa myös suoraan säätiön vimeo-kanavan kautta.

KOMPROMISSIEN LOPPU from Väinö Tannerin säätiö on Vimeo.


Lisätiedot: säätiön toimitusjohtaja Jyrki Jauhiainen, vainotannerinsaatio@gmail.com