In English
 
 

Iceheartsille vuoden 2018 Tanner -palkinto

Väinö Tannerin säätiö on myöntänyt 50.000 euron Tanner palkinnon Suomen Icehearts ry:lle. Alun perin jääkiekon ympärille rakennettu Icehearts -konsepti on menestyksellä ehkäissyt suomalaisten lasten ja nuorten syrjäytymistä ja auttanut maahanmuuttajia kotoutumaan Suomeen.

Icehearts haluaa tutkia ja tukea konseptin mahdollisuuksia osana eurooppalaista juniorijalkapalloa ja -joukkueurheilua. Myös muun Euroopan lapset tarvitsevat läpi lapsuuden ja teini-iän rinnallaan kulkevan ”kasvattaja-valmentajan”. Tannerin säätiö tukee tätä työtä.

Onnistuminen edellyttää merkittävää panostusta viestintään. Säätiö tukee hanketta myös saattamalla Iceheartsin yhteen mainonnan ja yritysviestinnän ammattilaisten kanssa, jotka puolestaan ovat valmiita korvauksetta auttamaan vientiponnisteluissa.

”Parhaat suomalaiset sosiaaliset innovaatiot kelpaavat vientiin kunhan niitä osataan markkinoida toisiin kulttuureihin”, kiteyttää säätiön hallituksen puheenjohtaja Lasse Lehtinen. ”Se vaatii viestinnän ammattilaisten taitoja.”

”Me tunnemme ja tiedämme Icehearts toimintamallin vaikuttavuuden ytimen, mutta emme ole osanneet riittävän hyvin mallintaa sitä kansainvälisiin tarpeisiin. Olemme kiitollisia saamastamme tuesta. Erilaiset vahvuudet täydentävät toisiaan ja ovat yhteistyötä parhaimmillaan”, iloitsee Iceheartsin puheenjohtaja Aki Riihilahti.

 

Väinö Tannerin säätiö 29.11.2017